By Ramsey Tarafından Hacklendi
By Ramsey
Theater
zondag 4 nov 2018 20:00
 

De worstelaar (6+)

Theater Gnaffel
Theater
18-02-2018 14:00

Hartverwarmend poppenspektakel voor zelfs de grootste zwartkijker De Worstelaar is een werve- lende en beeldende voorstelling, die laat zien dat mensen zich tegen alle verwachtingen in kunnen blijven verwonderen. Koos de worstelaar komt terecht in een ingedut bejaardentehuis. In het huis heersen regels en orde. Koos is ook oud, maar in zijn hoofd is hij nog steeds worstelkampioen. Wat moeten die opas en omas nou met zon mafkees? Ze willen rust, maar zijn aanwezigheid doet hun bloed weer sneller stromen. Hij traint nog elke dag en maakt een feestje van het leven. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk. Hoewel de strenge meneer Kowalski luidkeels protesteert, krijgt Koos het voor elkaar: Mathilde wordt weer verliefd, meneer Kleermaker danst in zijn pyjama op het slappe koord en mevrouw Langelaar ontpopt zich tot een ware danseres. Zijn vrienden maken Koos opnieuw kampioen!
In de pers:
De Worstelaar is een aangrijpende voor- stelling met poppen, die balanceert tussen spektakel en pozie. De makers brengen op uitgekookte wijze de wereld van oude men- sen en kinderen bijeen. (De Volkskrant)
De prachtige poppen van Elout Hol en het grote vakmanschap van Koos Elfering in stem, beweging en illusie, zorgen ervoor dat de karakters van deze stokoude bejaar-
den in al hun kleur tot leven komen. Een mooi onderwerp en herkenbare sfeer; grappig maar toch ook ontroerend.
Regie Ted Keijser, Spel Koos Elfering/Ted Keijser en Elout Hol, Vormgeving Laura de Josselin de Jong, Objecten & poppen, Elout Hol, Kostuums Dorien de Jonge.
Zie ook: www.gnaffel.nl


Reserveren

<- Terug
Logo gemeente Heemskerk
[admin]