Dingen die ik dacht

Wereldmuziek
12-01-2018 20:30

Goudeerlijke Westfriese country

Skotwal zingt dan wel in streektaal, plat is het nooit.
Amerikaanse countrysongs worden door Skotwal voorzien van teksten in het West-Fries. Het driemansduo (Theo de Jong, Wigert Dronkert en Theo Dronkert) durft ze zonder opsmuk uit te voeren, maar kan ook uitpakken met meerstemmige zang en uitgekiende arrangementen op diverse instrumenten.
Van nummers van bijvoorbeeld Johnny Cash, Steve Earle, Dolly Parton en John Prine maakt Skotwal vertalingen in de taal van hun eigen streek. Dat doen ze met de nodige humor, maar ook ontroering gaan de mannen van Skotwal niet uit de weg.
Deze aanpak bracht Skotwal al op radio en televisie. Het driemansduo speelde live in huiskamers, tenten, kregen, kerken en theaterzalen van Broek op Langedijk tot Nashville en weer terug. In november van 2017 kwam het nieuwste album “Hou me niet teugen”uit.

Logo gemeente Heemskerk
[admin]