Warning: getimagesize(images/agenda/tn_): failed to open stream: No such file or directory in /home/decirkel/public_html/upcomming.php on line 22 

Mosaico

Ti-an-Guis
Wereldmuziek
03-11-2017 20:30

Wereldmuziekensemble ti-an-guis presenteert alweer haar vijfde theaterprogramma, getiteld: Mosaico.
Ti-an-guis brengt tijdens Mosaico opeen heel eigen manier folkmuziek uit alle delen van de wereld en creŽert hiermee als in een mozaÔek, een rijk en expressief geluid. Mosaico is traditionele muziek, gebracht op een niet traditionele manier.Ti-an-guis is niet minder dan een muzikale smeltkroes par excellence.

De bezetting van gitaar, contrabas en percussie blijkt daarvoor uiterst geschikt, maar het gezicht van ti-an-guis is zangeres Lovorka, met verschillende talen en timbres is zij het innemende middelpunt tijdens de swingende concerten van dit uitzonderlijk muzikaal quintet.

ti-an-guis reist sinds 2011 als een kameleon door de wisselende muzikale landschappen van Europa, AziŽ en vooral Zuid-Amerika; alle kleuren, texturen en ritmes absorberend die ze op haar weg tegenkomt.
De vijf leden van ti-an-guis zijn afkomstig uit Mexico, Griekenland, Spanje en KroatiŽ en ontmoetten elkaar op de conservatoria van Den Haag en Rotterdam. Vanuit hun achtergronden vormden zij zich al snel tot een bruisende eenheid met ti-an-guis als muzikale ontmoetingsplek.

Tianguis betekent overigens letterlijk open markt en is afkomstig uit het Azteekse Rijk; een plaats vol met kleuren, geuren en smaken, waar mensen samen komen. Niet alleen voor de handelswaar, maar ook om elkaar te ontmoeten. ti-an-guis identificeert zich met deze term, omdat deze als metafoor de essentie van de groep weergeeft; vijf personen, afkomstig uit verschillende delen van de wereld die zich verenigen om muziek te maken, rijk van kleur, smaak en traditie. ti-an-guis is wereldmuziek in optima forma!
Lovorka Hojevac: zang. Carlos Jacques Anderson: gitaar. Vincente Santiago: gitaar. Visilia Stefanopoulos: contrabas. Javier Infestas: percussie.
Reserveren

<- Terug
Logo gemeente Heemskerk
[admin]