Warning: getimagesize(images/agenda/tn_): failed to open stream: No such file or directory in /home/decirkel/public_html/upcomming.php on line 22

Ensemble für kenner und liebhaber

Valentina Villasenor, Fanni Székely, Evan Buttar
Klassiek
01-10-2017 11:30

Zo kort van het conservatorium hebben we ze nog niet eerder gehad in de Cirkel: Valentina studeerde afgelopen juni af, Fanny en Evan deden dat vorig jaar. Dat wil niet zeggen dat het groentjes zijn op de Bühne: zo organiseerden zij in maart 2017 een concerttournee rondom Den Haag, Zoetermeer en Utrecht. Het kakelverse ensemble daagt zichzelf vandaag uit met muziek van de familie Bach en van hun tijdgenoten. Ongetwijfeld horen daar de Sonates für Kenner und Liebhaber van Carl Philipp Emanuel Bach bij. Zoals de titel ervan al aangeeft onderscheidt die verzameling sonates, rondo's en fantasieën zich zowel w.b. hun technische moeilijkheidsgraad als door hun stilistische raffinement. De tussen 1779 en 1787 verschenen composities vormen de essentie van wat de “Hamburgse Bach“ zelf als zijn meest veeleisende werken beschouwde. Carl Philipp Emanuel, de origineelste en meest vernieuwende van Johann Sebastian Bach’s kinderen, hoefde in tegenstelling tot zijn vader niet lang te wachten op publieke erkenning. Zijn muziek en gedachtes over musiceren werden gekoesterd door de belangrijkste musici van zijn tijd. Mozart zei over hem: “Hij is de vader, wij zijn de kinderen.” Graag deelt het ensemble haar liefde en passie voor deze grootse muziek met u, bezoeker van dit Cirkelconcert.

Logo gemeente Heemskerk
[admin]